Omgeving

camping-frankrijk-limousin-kamperen-bij-de-boer-koeien

camping-frankrijk-limousin-kamperen-bij-de-boer-weide-schuur-kruiwagenIn de directe omgeving zijn zeer veel mogelijkheden om te ontspannen, onder andere kanotochten maken, fietsen, mountainbiken, wandelen, paardrijden, ezel rijden, golfen, vissen en zwemmen. Het wandelpad naar Santiago de Compostella voert op 100 meter langs het huis.
Kastelen, rommelmarkten, mooie authentieke dorpjes, boerenmarkten, oude kerken, restanten uit de Romeinse oudheid, het is allemaal binnen handbereik. We hebben kaarten, folders en routes in huis.

Het dorp Marsac op 1 kilometer afstand heeft alle winkels voor de directe levensbehoeften. Aanwezig zijn een goede supermarkt, een dokter, een apotheek, twee restaurants, een treinstation met directe verbinding naar de grote steden en het vliegveld van Limoges. Om te zwemmen heeft Marsac een groot natuurzwembad, uniek in heel Frankrijk, omdat het water door planten gezuiverd wordt. Op 20 autominuten afstand ligt een goed bewaard geheim, een prachtig zwemmeer met kristalhelder water midden in de bossen. Er is nog een ander groot meer vlakbij om te vissen. Overal zijn kleine restaurantjes waar u lekker en vaak goedkoop kan eten.

De Creuse is een departement in de Limousin met als hoofdstad Guèret. Het gebied is bekend om zijn prachtige landschappen en pure natuur. De Limousin is onder andere bekend om zijn vele meren en rivieren en beroemd om zijn roodbruine Limousin koeien die tevreden grazen in het glooiende landschap. Een land van ruimte, harmonie, prachtige natuur en een fijne keuken, op slechts 840 kilometer van Utrecht.

camping-frankrijk-limousin-kamperen-bij-de-boer-meertje