Omgeving

camping-frankrijk-limousin-kamperen-bij-de-boer-koeien

camping-frankrijk-limousin-kamperen-bij-de-boer-weide-schuur-kruiwagenIn de directe omgeving zijn zeer veel mogelijkheden om te ontspannen, onder andere kanotochten maken, fietsen, mountainbiken, wandelen(het wandelpad naar Santiago de Compostella ligt op kleine afstand van het huis), paardrijden, ezel rijden, vissen en zwemmen. Kastelen, brocantes, mooie authentieke dorpjes, boerenmarkten en oude kerken bezoeken, het is allemaal binnen handbereik. We hebben kaarten, folders en routes in huis.

Het dorpje Marsac ligt op 25 minuten lopen van alle winkels voor de directe levensbehoeften. Aanwezig zijn een kleine supermarkt, een dokter, een apotheek, twee restaurants, een treinstation met directe verbinding naar de grote steden Limoges en Guéret. Om te zwemmen heeft Marsac een groot natuurzwembad, uniek in heel Frankrijk, omdat het water door planten gezuiverd wordt. Op 25 autominuten rijden ligt een goed bewaard geheim, een prachtig zwemmeer met kristalhelder water midden in de bossen. Verder zijn er diverse andere meren in de omgeving om heerlijk in te zwemmen of te vissen. Overal zijn kleine restaurantjes waar u lekker en vaak heel goedkoop kunt eten.

De Creuse is een departement in de Limousin met als hoofdstad Guéret. Het gebied is bekend om zijn prachtige landschappen en pure natuur. De Limousin is onder andere bekend om zijn vele meren en rivieren en beroemd om zijn roodbruine Limousin koeien die tevreden grazen in het glooiende landschap. Een land van ruimte, harmonie, prachtige natuur en een fijne keuken, op slechts 832 kilometer van Utrecht.

camping-frankrijk-limousin-kamperen-bij-de-boer-meertje