Huis/Kamers

Het Huis

Leven als God in Frankrijk?

Onze chambres d’hotes Labalade ligt vlakbij het dorpje Marsac, een vriendelijk dorp met 750 inwoners. Het huis is vrijstaand en is geheel uit natuursteen opgetrokken en goed gerestaureerd. Labalade staat op twee hectare grond, met de eerste buurman op 150 meter afstand. We hebben reeën, uilen, vleermuizen en vuursalamanders in de tuin. Vanaf het terras hoort u het karakteristieke geluid van de bonte specht en wordt u ’s morgens wakker met gezang van de vele zangvogels. Het is hier een walhalla voor de natuurliefhebber! 

Wij hebben in huis twee slaapkamers te huur voor gasten(pelgrims) op doorreis. Op de eerste verdieping bevindt zich een ruime slaapkamer met twee stapelbedden en een enkel bed. En de tweede slaapkamer bevindt zich op de zolder en heeft twee enkele bedden. De royale gemeenschappelijk badkamer met douche, wastafel, toilet en verwarming vindt u op de eerste verdieping. Tevens kan men gebruik maken van de aparte badruimte beneden in huis met twee douches, twee toiletten en een wastafel. Op het terrein op enige afstand van het huis staan tevens drie pipowagens die te huur zijn.

Op de begane grond bevindt zich een sfeervolle ingerichte woonkamer met een hout gestookte kachel. Er staat een stereoset en er is een kleine bibliotheek, onder andere gespecialiseerd in natuur- en kruidenboeken. Rondom het terrein zijn veel kruiden uit de boeken terug te vinden. De kamer is licht en heeft openslaande deuren naar een heerlijk groot terras en een overdekt gezellig ingericht buitenverblijf, waar u bij slecht weer buiten kunt zitten en gratis wifi heeft.

Omdat koken de grote hobby is van de eigenaar, is onlangs de gehele keuken vernieuwd. We verzorgen iedere dag een 3-gangen menu, liefdevol bereid met producten van het seizoen en vaak ook uit de regio. Op het schoolbord buiten staat elke dag een nieuw menu waarop u zich kunt aanmelden. Na een heerlijke dag luierend of vol indrukken, kunt u gezellig aanschuiven bij de kok en ontspannen tafelen.

Wij proberen zoveel mogelijk op een natuurlijke manier ons huishouden te runnen en te besparen op energie en water. Zo vangen we regenwater op en hergebruiken we zoveel mogelijk materialen. Wij recyclen plastic, papier en metaal uit ons huishoudelijk afval. Wij willen zo zuinig mogelijk met energie en water om gaan, en vragen ook aan onze gasten om dit te doen.