Huis

huis3Het Huis

Leven als God in Frankrijk?

Vlakbij Marsac een vriendelijk dorp met 850 inwoners ligt Labalade, ons ruime vakantiehuis met plaats voor zeven personen. Het vrijstaande huis is geheel uit natuursteen opgetrokken en goed gerestaureerd. Op het terrein op enige afstand van het huis staan drie pipowagens  die tevens te huur zijn.

Op de begane grond vindt u een sfeervolle en eenvoudig maar comfortabel ingerichte woonkamer met een hout gestookte kachel. Er staat een stereoset en er is een kleine bibliotheek, onder andere gespecialiseerd in natuur- en kruidenboeken. De kamer is licht en heeft openslaande deuren naar een heerlijk groot terras. Op het terras staan een tafel met stoelen, een grote parasol en een barbecue.

In de gezellige grote keuken vindt u een vijf pits fornuis, afwasmachine, ruime koelkast met vrieslades, koffiezetapparaat, broodbakmachine en alle andere zaken die u nodig heeft voor het bereiden van een goede maaltijd. Op de verdieping zijn twee slaapkamers en een badkamer.huis6
Slaapkamer één heeft een tweepersoonsbed en een enkel bed. Slaapkamer twee heeft een tweepersoonsbed en een vide met daarop nog een tweepersoonsbed. De vide heeft een prachtig uitzicht over de beboste heuvels en de landerijen met de beroemde roodbruine Limousin koeien. Op de ruime zolder zijn nog twee slaapplaatsen. In de royale badkamer vindt u een nostalgisch bad op pootjes, douche, wastafel en toilet, en er is elektrische verwarming.
Labalade staat op twee hectare grond, met de eerste buurman op 150 meter afstand. Voor de natuurliefhebbers: We hebben reeën, uilen, vleermuizen, wilde zwijnen en vuursalamanders. Er zijn diverse soorten roofvogels (o.a. buizerds en valken), zelfs de wespendief is gespot en er zijn vele zangvogels in de tuin. Vanaf het terras hoort u het karakteristieke geluid van de bonte specht. Rond het terrein zijn veel kruiden uit de boeken terug te vinden. De Creuse is ook een walhalla voor liefhebbers van paddenstoelen.

Wij proberen zoveel mogelijk op een natuurlijke manier ons huishouden te runnen en te besparen op energie en water. Zo vangen we regenwater op en hergebruiken we zoveel mogelijk materialen. Wij recyclen plastic, papier en metaal uit ons huishoudelijk afval. Wij willen zo zuinig mogelijk met energie en water om gaan, en vragen ook aan onze gasten om dit te doen.

huis5huis4huis2