Mountainbiken/verhuur

SAM_2411

Mountainbiken

Bent u benieuwd naar het groene hart van Frankrijk? Kom dan eens naar dit prachtige Limousin gebied zonder massa toerisme.

In het departement “Creuse” in de Limousin zijn nauwelijks industrieën te vinden, in deze omgeving kunt u dus nog echt schone lucht opzuigen! Het mountainbiken is in Frankrijk en ook in onze omgeving steeds populairder aan het worden. Op tal van plaatsen zijn er mountainbikepaden en circuits in verschillende moeilijkheidsgraden uitgezet door de gemeente. Het heet officieel VTT (Velo Tout Terrain, maar de fransman zal deze naam weinig gebruiken). De ATB (All Terrain Bike) is het vervoersmiddel bij uitstek om alle verschillende facetten van de natuur in de Creuse te ontdekken. U trekt op avontuurlijke wijze dwars door bossen, weilanden en  rivieren. De ATB tochten die in de omgeving uitgezet zijn, zijn voor iedereen met een beetje ervaring goed te doen. Natuurlijk zullen er ook routes tussen zitten voor de wat gevorderde fietsers, waarbij de fiets soms op de rug moet. Het is geheel afhankelijk van uw conditie welke route u kiest. Er zal veel variatie zijn, dit kunnen grote en kleine stukken klimmen zijn, lange of korte afdalingen, tot stukken glooiend terrein afgewisseld met een rustige asfaltweg. ’s Avonds zorgen wij ervoor dat het kampvuur brandt en de tafel gedekt is, zodat u de tijd heeft om te genieten van al het moois wat u meegemaakt heeft. Ook ontbreekt een gitaar niet voor de muzikale talenten onder ons!

Bent u niet in de gelegenheid om uw eigen mountainbike(s) mee te nemen. Wij verhuren semi professionele mountainbikes met 21 versnellingen en voorvering voor €10,00 p/dag en €50,00 p/week. Stalling van de mountainbikes kan bij ons in de loods en gereedschap is bij ons aanwezig.

Ook verzorgen wij graag uw lunchpakket voor onderweg, of kunnen een restaurant reserveren langs de route die u kiest.