Mountainbiken/verhuur

SAM_2411

Mountainbiken

 

Bent u benieuwd naar het groene hart van Frankrijk? Kom dan eens naar dit prachtige Limousin gebied zonder massa toerisme.

In departement “Creuse” in de Limousin zijn nauwelijks industrieën te vinden, in deze omgeving kunt u dus nog echt schone lucht opzuigen! Het mountainbiken is in Frankrijk en ook in onze omgeving steeds populairder aan het worden. Op tal van plaatsen zijn er mountainbikepaden en circuits in verschillende moeilijkheidsgraden uitgezet. Het heet officieel VTT (Velo Tout Terrain, maar de fransman zal deze naam weinig gebruiken). De ATB (All Terrain Bike) is het vervoersmiddel bij uitstek om alle verschillende facetten van de natuur in de Creuse te ontdekken. U trekt op avontuurlijke wijze dwars door bossen, weilanden en  rivieren. Eventueel onder begeleiding van een ervaren iemand. De ATB tochten die uitgezet zijn, zijn voor elke groep goed te doen. Natuurlijk zitten er routes bij voor de wat gevorderde fietsers, waarbij de fiets soms op de rug moet, maar we proberen dat zoveel mogelijk te beperken. Er zijn in de omgeving van de camping diverse routes uitgezet die je kunt mountainbiken, deze zijn geheel afhankelijk van uw conditie. Er zal veel variatie zijn in het terrein waar je fietst. Dit kunnen grote en kleine stukken klimmen zijn, lange of korte afdalingen, tot stukken glooiend terrein afgewisseld met een kleine asfaltweg. ’s Avonds zorgen wij ervoor dat het kampvuur brandt en de tafel gedekt is, zodat u de tijd heeft om te genieten van al het moois wat u meegemaakt heeft. Ook ontbreekt een gitaar niet voor de muzikale talenten onder ons!

Bent u niet in de gelegenheid om uw eigen mountainbike(s) mee te nemen. Vanaf dit jaar verhuren wij semi professionele mountainbikes met 21 versnellingen en voorvering voor €10,00 p/dag en €50,00 p/week. Stalling van de mountainbikes kan bij ons in de loods en gereedschap is bij ons aanwezig.

Ook verzorgen wij graag uw lunchpakket voor onderweg, of kunnen een restaurant reserveren langs de route die u kiest.